sâmbătă, 17 august 2019

Macarons cu alune de padure

     Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 60 ml apa
  • 50 g zahar pudra
     Pentru crema:
  • un litru de lapte
  • 50 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 120 g zahar pudra
  • 50 g nuci
   Mod de preparare:
       1. Se pregateste spuma, pentru care se amesteca albusurile cu zaharul si apa.
       2. Apoi pentru aluat se amesteca, zaharul cu nucile si cu migdalele fin maruntite si, dupa completa amestecare, se toarna peste spuma de la punctul 1. Se amesteca cu delicatete, se pune aluatul intr-o seringa de bucatarie si se elibereaza mici cantitati in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa o ora la temperatura ambianta, apoi se da la cuptor pentru 12 minute.
       3. Pentru crema se pune laptele la fiert, iar galbenusurile se albesc cu zaharul si amidonul si se pun apoi in laptele fiert. Se amesteca, se lasa la foc mic pana ce devine o crema groasa, care sa se lase la racit si apoi i se adauga untul taat cubulete. Se pune la mixer la viteza medie si se adauga cele 50 g nuci fin maruntite si amestecate cu cacaua. Se omogenizeaza bine.
       4. Se unesc cate doua aluaturile coapte cu crema la mijloc, apasand pana ce crema incepe sa iasa pe margini. Se lasa pana a doua zi si apoi se consuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu