duminică, 18 august 2019

Tort cu crema de unt si nuci

     Ingrediente pentru blat:

  • 470 g faina 
  • 285 g unt
  • 500 g zahar brun
  • 300 g iaurt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurițe sare
  • esență de vanilie
  • 6 oua
     Pentru sos:
  • 65 g zahar brun
  • 3 linguri unt
  • 85 g miere
  • 60 ml smantana
  • un praf de sare
     Pentru crema:
  • 350 g unt
  • 400 g zahar brun
  • 60 ml smantana
  • 500 g crema de branza
  • 125 g zahar pudra
  • un praf de sare
     Pentru servire:
  • 200 g nuci
  Mod de preparare:
       1. Pentru aluat se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Untul se mixeaza cu zaharul timp de 5 minute, se adauga ouale unul cate unul, apoi se pune vanilia.
       2. Se reduce viteza mixerului, se pune faina in doua reprize, apoi iaurtul si se mixeaza la viteza mare timp de 2 minute. Se imparte aluatul in 3 tavi de tort unse cu ulei si se coc blaturile pentru 40 de minute. Se scot si se lasa la racorit complet. Se pot coace si pe rand intr-o singura tava.
       3.Pentru crema se pune pe foc 115 g unt si se lasa 10 minute pana devine usor maroniu. Se adauga zaharul smantana si sarea, amestecand panăase dizolva zaharul. Se lasa sa se raceasca, se pune la mixer, se adauga restul de unt taiat cubulete, se amesteca la viteza mica si apoi se mixeaza 2 minute la viteza mare.
       4. In alt vas se amesteca crema de branza cu zaharul pudra circa 3 minute. Se adauga crema de unt, se amesteca 5 minute si apoi se pune la frigider 2 ore acoperita.
       5. Pentru sos, se amesteca zaharul, untul, mierea si sarea si se lasa 2 minute din momentul in care fierbe, se trage vasul de pe foc si se pune smantana. Se lasă din nou pe foc 2 minute si apoi se da la racit.
       6. Pentru montarea tortului, se asaza un blat pe patul de servit, se unge cu sos, se pune crema si se continua pana la terminarea blaturilor. Se acopera cu restul de crema, se presara nucile si se lasa la rece 10 ore. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu