joi, 22 august 2019

Strudel cu branza

     Ingrediente pentru aluat:
  • 300 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 albusuri
  • un praf sare
  • 1 lingurita zeama lamaie
  • 60 ml apa calduta
     Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci 
  • 2 oua 
  • 4 linguri gris 
  • 150 g zahar 
  • 150 g stafide 
  • 100 g smantana 
  • esenta vanilie 
  • esenta rom 
  • coaja unei lamai 
  • coaja unei portocale 
  • 1 pahar mic rom
     Ingredinte pentru coacere/servire:
  • 1 ou 
  • 2 linguri lapte 
  • zahar pudra
  Mod de preparare:      1. Spala stafidele si lasa-le la inmuiat in rom pentru 20-30 de minute inainte de a te apuca de pregatit strudelul cu branza dulce si stafide. – Pas optional.     2. In rastimp, combina ingredientele pentru aluat si framanta-le bine, timp de 10-15 minute, pana obtii un aluat fin.       3. Lasa coca sa se odihneasca 20 de minute si intre timp pregateste umplutura pentru strudel cu branza dulce si stafide.
    4. Ulterior, freaca branza de vaci cu zaharul, apoi adauga ouale, smantana, grisul, stafidele si mirodeniile.
    5. Intinde subtire aluatul pe blatul bine infainat, si unge apoi foaia pe toata suprafata cu ulei.
    6. Intinde compozitia de branza dulce si stafide pe foaia de strudel si ruleaza-l bine, mai ales la capete.
    7. Asaza strudelul pe o tava tapetata cu foaie de copt, unge-l cu oul batut cu lapte si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 170 grade.
    8. Scoate strudelul cu branza dulce si stafide de la cuptor odata ce se rumeneste si bine si pudreaza-l cu zahar inainte de servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu